De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Gekaramelliseerde spitskool met hazelnoten en yoghurtdressing

Ingrediënten

  • 1  spitskool
  • olijfolie
  • 100 gram yoghurt
  • peper en zout
  • 1⁄2  limoen, sap
  • 100 gram gepelde hazelnoten (grofgesneden)

Instructies

  1. Snij de spitskool doormidden. Snij elke helft nog eens doormidden. Snij elk kwartje nog eens doormidden. Besprenkel elk stuk royaal met olijfolie en leg deze stukken naast elkaar in een bakplaat. Giet er een bodempje water bij. Dek volledig af met aluminiumfolie en zet 30 minuten in een op 220 °C voorverwarmde oven. Verwijder de folie en laat de spitskool net zo lang verder garen totdat alle stukken lichtjes gekaramelliseerd zijn.
  2. Schik op een schaal.
  3. Meng de yoghurt met peper, zout en limoensap.
  4. Besprenkel de kool hiermee. Werk af met de hazelnoten.