De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Gehaktballetjes met pistachenoten en veenbessen

Ingrediënten

  • 1⁄2  ui
  • olijfolie
  • 750 gram gemengd gehakt
  • peper en zout
  • 75 gram panko of paneermeel
  • 1  ei
  • gepelde pistachenoten (1 handje, grofgesneden)
  • gedroogde veenbessen of rozijnen (1 handje)
  • munt (1 handje)
  • koriander (1 handje)
  • bladpeterselie (1 handje)

Instructies

  1. Snij de ui fijn en fruit ze glazig in olijfolie. Laat afkoelen. Meng het gehakt vervolgens met een beetje peper en zout, de uitjes, de panko, de eieren, de pistachenoten, de gedroogde veenbessen en de fijngesneden kruiden. Rol er balletjes van (± zo groot als een walnoot) en bak ze in een pan met een beetje olijfolie. Je kunt ze ook op een ingeoliede bakplaat leggen en 25 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 200 °C.
  2. Serveer warm of lauw.