De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Gegratineerde macaroni met bloemkool

Ingrediënten

  • 1  bloemkool
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 400 gram macaroni
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 7 1⁄2 deciliters melk
  • nootmuskaat
  • 1 eetlepel mosterd
  • 100 gram geraspte kaas
  • 2  lente-uitjes, fijngescheden
  • enkele takjes bladpeterselie, fijngesneden

Instructies

  1. Snij de bloemkool in kleine stukjes. Verhit olijfolie in een grote braadpan en bak hierin de bloemkool goudbruin. Kruid met peper en zout.
  2. Kook de macaroni zoals staat aangegeven op de verpakking en giet af.
  3. Meng met de bloemkool en stort in een vuurvaste schotel.
  4. Smelt de boter in een kookpot en voeg de bloem toe. Roer goed. Laat 1 minuut garen. Giet er dan beetje bij beetje de melk bij en blijf goed kloppen tot je een mooie gladde saus hebt. Laat 1 minuut pruttelend koken. Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en mosterd. Giet over de pasta met bloemkool.
  5. Bestrooi met de geraspte kaas. Zet onder de hete grill totdat je een mooi, bruin korstje hebt.
  6. Werk af met de lente-uitjes en de bladpeterselie.