De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Gefrituurde tongscharreepjes met tartaarsaus

Ingrediënten

  • 600 gram tongscharfilet (panklaar)
  • 200 gram eiwit
  • 1  scheut olijfolie
  • bloem
  • paneermeel
  • peper en zout
  • _______________________
  • voor de mayonaise
  • 2  eierdooiers
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1⁄2  citroen, sap
  • arachideolie
  • _______________________
  • voor de tartaarsaus
  • 2 eetlepels sjalot, fijngesneden
  • 4 eetlepels bladpeterselie, fijngesneden
  • 2  hardgekookte eieren (gepeld en geplet)
  • 8 eetlepels mayonaise
  • peper en zout

Instructies

  1. Maak de mayonaise:
  2. Meng de eierdooiers met de mosterd en het citroensap. Klop met een garde de olie eronder tot de mayonaise de gewenste dikte heeft.
  3. Maak de tartaarsaus:
  4. Meng de sjalot en de bladpeterselie onder de geplette eieren. Voeg toe aan de mayonaise. Kruid met peper en zout.
  5. Snij de tongscharfilets in repen van 1 cm breed.
  6. Klop het eiwit los. Voeg de olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Wentel de reepjes vis door de bloem. Schud de overtollige bloem af.
  8. Haal ze door het eiwit.
  9. Wentel ze door het paneermeel.
  10. Frituur ze gedurende 3 minuten op 180 °C.
  11. Serveer met de tartaarsaus.