De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Gebakken zalm met wokgroentjes en mie

Ingrediënten

  • 250 gram go-tan miehoen
  • 800 gram atlantische noorse zalmfilet met vel
  • becel bakken en braden (1 klontje)
  • gember, geschild (3 centimeter)
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • go-tan wokolie
  • 1 pak chinese wokgroenten
  • 1⁄3  chilipeper
  • go-tan wok ketjap/sesam
  • go-tan sweet & sour
  • peper en zout

Instructies

  1. Kook de miehoen volgens de instructies op de verpakking.
  2. Kruid de zalm met peper en zout.
  3. Verhit een klont boter in een pan. Bak de zalm op de velkant. Lepel het vet over de zalm.
  4. Draai de zalm niet om.
  5. Verhit een scheut wokolie in de wok en bak hierin de wokgroentjes. Rasp de gember , knoflook en chilipeper erbij.
  6. Breng op smaak met een scheutje ketjap/sesam en sweet & sour
  7. Serveer de zalm met de wokgroentjes en de miehoen.