De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Gazpacho van paprika en tomaat

Ingrediënten

  • 500 gram tomaten
  • 1 1⁄2  rode paprika
  • 1  citroen
  • 1 1⁄2 sneden wit toastbrood
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • 1 teentje look
  • enkele druppels tabasco
  • enkele blaadjes koriander
  • peper en zout

Instructies

  1. Was de tomaten en leg ze in kokend water. Verwijder de schil als deze los komt. Snij de tomaten in 4.
  2. Was de paprika's. Dompel ze gedurende 5 minuten in kokend water. Pel ze, verwijder de zaadjes en snij in kleine stukjes.
  3. Verwijder de korst rond het toastbrood en snij het brood in reepjes.
  4. Pel de look.
  5. Doe de tomaten, de paprikastukjes en het brood in een kom samen met de olijfolie, wijnazijn, look en tabasco. Mix het geheel. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Doe de met soep gevulde glazen in de koelkast. Dien goed gekoeld op afgewerkt met een blaadje koriander.

Serveer de juiste wijn!

Bij dit recept serveer je b.v. deze wijn(-en):

Merlot Castellani 2014

Rood,
Italië, Toscane