De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Fruitsla met griesmeel

Ingrediënten

  • 150 gram griesmeel (middelgrote korrel)
  • 10 centiliters sinaasappelsap
  • 1  citroen
  • 50 gram suiker
  • 1  ananas
  • 1  rijpe mango
  • 2  kiwi
  • 250 gram aardbeien
  • 1  bakje frambozen
  • 1 bosje verse munt

Instructies

  1. Giet de griesmeelkorrels in een ondiepe schaal. Voeg de suiker toe en meng. Overgiet met het sinaasappelsap en het sap van de citroen. Meng en laat een halfuur rusten.
  2. Snijd alle fruit in kleine stukjes.
  3. Hak de helft van het bosje munt fijn.
  4. Maak met een vork de griesmeelkorrels los van elkaar. In de schotel ontstaat een luchtige berg griesmeel.
  5. Meng alle fruit (vergeet de frambozen niet) en de fijngehakte munt voorzichtig door het griesmeel.
  6. Versier de schotel met wat muntblaadjes.
  7. Tip: Elke fruitsoort komt in aanmerking voor deze heerlijke fruitsla. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

Serveer de juiste wijn!

Bij dit recept serveer je b.v. deze wijn(-en):

Champagne Veuve J. Lanaud Brut

bubbles,
Frankrijk, Champagne