De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Frisse salade met visbrochettes

Ingrediënten

  • 1  ijsbergsla
  • 1  rode ui (in ringen gesneden )
  • 1  verse spaanse peper (in ringen )
  • 1  hand olijven
  • 1 bosje dille (fijngesneden)
  • 4 sneden oudbakken brood
  • 1 teentje knofloof
  • olijfolie
  • 2  citroenen
  • 600 gram visfilets van verschillende vissoorten naar keuze
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • peper en zout

Instructies

  1. Snij de ijsbergsla in fijne reepjes. Meng met de rode ui, de Spaanse peper, de olijven en de dille.
  2. Snij het brood in blokjes. Halveer de knoflook en wrijf met de snijkanten over de bodem van een pan met antiaanbaklaag. Verwijder uit de pan en giet er wat olijfolie in. Verhit en roerbak hierin de blokjes brood. Laat ze uitlekken op keukenpapier en voeg toe aan de salade.
  3. Maak een dressing van het sap van 1 citroen, een scheut olijfolie, peper en zout. Serveer bij de salade.
  4. Snij de visfilets in blokjes.
  5. Snij de tweede citroen in dunne plakjes en rijg ze met de vis afwisselend aan spiesjes. Breng goed op smaak met peper, zout, paprikapoeder, komijnpoeder en olijfolie. Gril of bak de visspiesjes gaar.
  6. Serveer bij de salade.