De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Fishburgers met tartaar

Ingrediënten

  • 400 gram kabeljauwhaasje of andere witte vis (zonder graten)
  • 4 eetlepels bloem
  • peper en zout
  • 1  ei, losgeklopt
  • 2  kopjes panko of paneermeel
  • enkele eetlepels mayonaise
  • 2  augurken, fijngesneden
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1⁄4  rode ui, fijngesneden
  • 1  ei, hardgekookt en geplet
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels dille, fijngesneden
  • 2 eetlepels bieslook, fijngesneden
  • olijfolie
  • 4  hamburgerbroodjes
  • 1  zakje babyspinazie
  • scheutjes rode kool

Instructies

  1. Snij de kabeljauw in 4 stukken en dep ze goed droog. Wentel achtereenvolgens door bloem (met peper en zout), het losgeklopt ei en de panko. Laat even opstijven en maak in de tussentijd de tartaar.
  2. Meng de mayonaise met de fijngesneden augurken, kappertjes, rode ui en het geplette ei. Breng op smaak met citroensap, peper, zout, dille en bieslook.
  3. Bak nu de fishburgers in olie.
  4. Snij de hamburgerbroodjes doormidden en rooster de snijkanten krokant.
  5. Beleg met de spinazie, de fishburger, de tartaar en de scheutjes van rode kool.