De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Exotisch stoofpotje van eendenborstfilet met sinaasappel

Ingrediënten

  • 3  eendenborstfilets
  • peper en zout
  • 1  ui, fijngesneden
  • een scheutje conitreau
  • 2 1⁄2 deciliters bon fond bio gevogeltefond
  • het sap van 2 sinaasappels
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1  geschilde sinaasappel in plakjes
  • sausbindmiddel
  • 1  mango, fijngesneden
  • 1  spaans pepertje, fijngesneden
  • een bosje koriander
  • een paar eetlepels cashewnoten

Instructies

  1. Snij het vel van de eendenborsten kruiselings een beetje in. Breng de vleeskant goed op smaak met peper en zout. Zet een pan op het vuur en leg de filets met de velkant naar beneden naast elkaar. Laat rustig 5 minuten aanbakken. Draai om en laat de vleeskant ook 5 minuten aanbakken. Haal de filets uit de pan en laat ze rusten.
  2. Giet het vet grotendeels uit de pan en fruit dan de ui.
  3. Blus met de Cointreau en overgiet met de fond en het sinaasappelsap. Breng op smaak met sojasaus.
  4. Voeg nu ook de plakjes sinaasappel toe. Laat mooi inkoken en bind eventueel met een bindmiddel.
  5. Snij de filets in stukken en leg ze in de saus. Laat nog even nagaren. Voeg dan de fijngesneden mango en het fijngesneden pepertje toe. Werk af met koriander en cashewnoten.