De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Energiereep met dadels en zaden

Ingrediënten

  • 125 gram ontpitte gedroogde dadels
  • 100 gram lichtgezouten amandelen
  • 125 gram gedroogde veenbessen of rozijnen
  • 1 eetlepel chiazaadjes
  • 1 eetlepel zonnebloempitten
  • 2 eetlepels agavesiroop

Instructies

  1. Schep de dadels en de amandelen in een keukenrobot. Pulseer tot een grove consistentie. Voeg dan de rest van de ingrediënten toe en pulseer nog enkele keren tot alles goed is gemengd.
  2. Bekleed een rechthoekige ovenschaal met vetvrij papier (of bakpapier) en schep het mengsel erop. Druk het goed aan en zet enkele uren in de koelkast.
  3. Daarna kun je er repen van snijden. Verpak ze individueel in vetvrij papier. Je kunt ze in een afgesloten container twee weken in de koelkast bewaren.