De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Enchiladas

Ingrediënten

  • 2  rode uien
  • olijfolie
  • 2  teentjes knoflook (fijngesneden)
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1  rode paprika (in blokjes)
  • 1  groene paprika (in blokjes)
  • 1 blik rode bonen (uitgelekt)
  • 1  groot blik gepelde tomaten
  • 8  middelgrote tortilla’s
  • 250 gram cheddar (geraspt)
  • enkele limoenen
  • een bosje koriander
  • 1  potje zure room

Instructies

  1. Fruit de stukjes ui met de knoflook glazig in olijfolie.
  2. Voeg het gehakt toe en bak het rul.
  3. Breng op smaak met komijn, kaneel, oregano, gerookt paprikapoeder en cayennepeper.
  4. Voeg de paprikablokjes, de rode bonen en de gepelde tomaten toe. Laat onder deksel 30 minuten sudderen. Laat een beetje afkoelen.
  5. Neem een grote ovenschaal.
  6. Leg de tortilla’s voor je op het werkvlak. Vul ze op met het mengsel, rol op en leg in de ovenschaal. Werk zo alle tortilla’s op.
  7. Bestrooi met de geraspte kaas en zet 30 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven.
  8. Werk af met zure room, limoenhelften (die iedereen naar believen over het gerecht kan uitknijpen) en koriander.