De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Eendenborst met braambessen en peren

Ingrediënten

  • 3  eendenborsten
  • peper en zout
  • 300 gram braambessen
  • 2 eetlepels suiker
  • 3  peren
  • boter

Instructies

  1. Breng de vleeskant van de eendenborsten goed op smaak met peper en zout.
  2. Leg de eendenborsten dan met de velkant naar boven op je snijplank.Snij overtollig vet aan de zijkanten weg (maar gooi dit niet weg). Snij met een zeer scherp mes voorzichtig een ondiep kruisvormig motief in het vel.
  3. Verhit een grote braadpan en bak hierin op middelhoog vuur de weggesneden stukjes vel. Laat voorzichtig uitbakken zonder aan te branden en vang het gesmolten vet op. Gooi het uitgebakken vel weg. Maak de pan schoon en voeg het gesmolten vet opnieuw toe.
  4. Bak hierin op hoge temperatuur de eendenborsten, op de velkant. Laat 3 à 4 minuten bakken tot het vel mooi goudbruin is. Draai ze dan op en bak opnieuw 3 à 4 minuten.
  5. Zet de eendenborsten daarna nog 12 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven. Laat ze daarna rusten onder folie.
  6. Snij de peren in plakjes en bak ze kort in boter.
  7. Doe de braambessen met de suiker in een pannetje en roerbak 2 minuten, tot de suiker is gesmolten.
  8. Snij de eendenborsten in plakjes en serveer met de braambessen en de peren.