De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Echte fish en chips van pladijs

Ingrediënten

  • 1  klontje boter
  • 400 gram diepvrieserwten
  • 1  citroen, sap
  • peper en zout
  • 600 gram pladijsfilets
  • 20 centiliters ijskoude pils
  • 200 gram bloem (+ enkele eetlepels extra)
  • 3 eetlepels bakpoeder
  • 1 kilogram diepvriesfrieten
  • 1  potje tartaar

Instructies

  1. Smelt de boter in een steelpannetje. Voeg de diepvrieserwten toe en breng ze goed op smaak met wat citroensap, peper en zout. Laat garen. Plet de erwten. Hou ze warm.
  2. Dep de pladijsfilets goed droog en controleer of er geen graten in zitten. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Meng de pils met de bloem en het bakpoeder.
  4. Verhit de friteuse op 180 °C.
  5. Wentel de visfilets eerst even door de bloem en dan door het beslag. Laat ze één voor één voorzichtig in de friteuse zakken. Frituur ze goudbruin (± 3 à 4 minuten). Laat uitlekken op keukenpapier en zet nog even in een op 150 °C voorverwarmde oven.
  6. Bak de frieten.
  7. Serveer de vis met de frieten, de erwten en de tartaar.