De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Dip van witte bonen

Ingrediënten

  • 500 gram gedroogde witte bonen
  • bicarbonaat
  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
  • enkele blaadjes salie (fijngesneden )
  • 1  glaasje witte wijn
  • peper en zout

Instructies

  1. Week de bonen een nacht in koud water. Laat uitlekken en kook de bonen dan in ruim water met een eetlepel bicarbonaat. Check na een uur of de bonen gaar zijn, laat ze anders nog een beetje verder koken. Giet af.
  2. Verhit in een grote pan een flinke scheut olijfolie. Fruit hierin de fijngesneden knoflook.
  3. Voeg de bonen toe en de fijngesneden salie. Laat even aanbakken en overgiet met een glaasje witte wijn. Laat deze bijna volledig wegkoken en mix de bonen dan glad. Breng goed op smaak met peper en zout.