De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Dip van rode bonen

Ingrediënten

  • 500 gram gedroogde rode bonen
  • bicarbonaat
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel komijn
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • het sap van 1 limoen
  • 1⁄2 theelepel cayennepeper
  • scheutjes van rode biet

Instructies

  1. Week de bonen een nacht in koud water. Laat uitlekken en kook de bonen dan in ruim water met een eetlepel bicarbonaat. Check na een uur of de bonen gaar zijn, laat ze anders nog een beetje verder koken.
  2. Giet af en meng met een scheutje olijfolie, peper, zout, knoflook, komijn, oregano, limoensap en cayennepeper. Mix glad.
  3. Werk af met een beetje peper, zout, olijfolie en scheutjes van rode biet.