De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Curry de dinde au quinoa

Ingrediënten

  • 800 gram stoofvlees van kalkoen (vlees van het dijbeen)
  • kokosvet
  • 1  grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • een stuk verse gember
  • 1  kleine bloemkool, in roosjes
  • 2 deciliters kokosmelk
  • 2 deciliters gevogeltebouillon
  • peper en zout
  • 1 eetlepel garam masala (Indische kruidenmengeling, eventueel vervangen door currypoeder)
  • verse koriander
  • een handje cashewnoten
  • 2  kopjes quinoa

Instructies

  1. Bak de blokjes kalkoen rondom rond mooi goudbruin aan in kokosvet.
  2. Snij de ui, de knoflook en de geschilde gember fijn en voeg toe. Laat even meebakken. Voeg dan de kokosmelk en de bouillon toe. Breng goed op smaak met peper, zout en de garam masala. Laat onder deksel 1 uur zachtjes garen. Voeg dan de bloemkoolroosjes toe en laat nog 10 minuten garen.
  3. Bereid intussen de quinoa zoals aangegeven op de verpakking. Serveer ze bij de curry. Werk deze af met verse koriander en cashewnoten. TIP: je kunt de kalkoen vervangen door stukjes lamsbout.