De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Couscous met venkel en rode bonen

Ingrediënten

  • 250 gram couscous
  • 2  tomaten
  • 1  blik rode bonen
  • 1  venkel
  • 50 gram pijnboompitten
  • olijfolie
  • 1 eetlepel peterselie – fijngehakt
  • 1 eetlepel bieslook
  • 1 eetlepel koriander – fijngehakt
  • enkele blaadjes koriander

Instructies

  1. Rooster de pijnboompitten. Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij in blokjes.
  2. Snij de venkel in dunne plakjes. Doe de venkel samen met de uitgelekte rode bonen in de tajine.
  3. Voeg de koriander, bieslook en peterselie toe. Laat 10 minuten garen met deksel.
  4. Wel de couscous in warm water. Roer de korrels los met een vork. Doe de couscous en de tomatenblokjes bij in de tajine. Roer voorzichtig.
  5. Voeg de olijfolie toe. Laat 8 minuten verder garen. Werk af met de pijnboompitten en enkele blaadjes koriander