De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Couscous met gerookte zalm

Ingrediënten

  • 2 deciliters kippenbouillon
  • 100 gram panzani couscous
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1⁄2  zoete puntpaprika (zaadlijsten verwijderd en paprika in blokjes gesneden)
  • 1  granny smith appel, klokkenhuis verwijderd en ongeschilde appel in blokjes gesneden
  • 1  rode ui, fijngesnipperd
  • 150 gram boni gerookte atlantische zalmreepjes
  • 1  bussel peterselie, fijngesnipperd
  • peper en zout

Instructies

  1. Verhit de kippenbouillon en giet over de couscous. Laat gedurende 10 minuten zwellen. Maak los met een vork.
  2. Meng 3 eetlepels olijfolie onder de couscous alsook de paprika- en appelblokjes en de uisnippers.
  3. Verdeel de couscous over de borden. Werk af met de reepjes zalm en de fijngesnipperde peterselie. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel met de olijfolie.