De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Coq au vin blanc

Ingrediënten

  • 4  kippenfilets
  • 250 gram witte paddenstoelen
  • 1  sjalot
  • 1 eetlepel bloem
  • 3  tomaten (geschild, ontpit en in stukjes gesneden)
  • 20 centiliters goede droge witte wijn
  • 20 centiliters goede gevogeltebouillon
  • 2 eetlepels cognac
  • 1 bosje verse dragon
  • 1 scheutje olijfolie
  • 2 nootjes boter
  • peper en zout

Instructies

  1. Kruid de kippenfilets met peper en zout.
  2. Laat een stoofpot warm worden. Doe daarin een scheutje olijfolie. Laat er ook een klontje boter in smelten. Leg de kip in de pan en laat ze aan 1 kant gedurende 5 minuten een mooi kleurtje krijgen. Draai de kip om en laat 5 minuten verder bakken op krachtig vuurtje. Doe het deksel op de pan en zet het vuur zachter. Laat 10 minuten braden onder deksel. Draai de filets om en laat ze nog 10 minuten zachtjes verder garen.
  3. Haal de kip uit de stoofpot.
  4. Doe de schoongemaakte en in stukjes gesneden paddenstoelen in de pan. Laat 3 minuten bakken op hoog vuur. Roer regelmatig.
  5. Voeg de gehakte sjalot toe en laat nog een minuut verder bakken op een zacht vuurtje.
  6. Strooi de bloem over de champignons. Roer en laat nog een paar seconden bakken. Giet de gevogeltebouillon in de pot. Voeg de tomatenblokjes toe en breng al roerend aan de kook. Laat inkoken tot de helft.
  7. Giet de witte wijn en de cognac bij de saus. Laat 20 minuten zacht koken zonder deksel. Kruid de saus met peper en zout.
  8. Leg de kip in de saus en laat warm worden. Bestrooi met versnipperde verse dragon en serveer.