De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Coq au vin

Ingrediënten

  • 8  kippenbouten
  • 1⁄2 liter rode wijn
  • 150 milliliters rode porto
  • olijfolie
  • 250 gram spekblokjes
  • 250 gram champignons (heel)
  • 4  sjalotje (gehalveerd)
  • 5 teentjes knofloof (fijngesneden)
  • 1⁄2 liter kippenfond
  • tijm (een paar takjes)
  • 2  laurierblaadjes
  • tuinkers (1 bakje)
  • enkele peultjes

Instructies

  1. Snij elke bout doormidden, zodat je drumsticks en dijen hebt. Doe ze in een kom en overgiet met de wijn en de porto. Dek goed af en zet een nacht in de koelkast. Haal ze uit de wijn (bewaar de vloeistof) en dep goed droog.
  2. Bak de stukken kip aan alle kanten goudbruin in de olijfolie in een pan die nadien ook in de oven kan. Haal uit de pan en hou apart.
  3. Doe het spek en de sjalotten nu in de pan en laat 10 minuten aanbakken.
  4. Voeg de champignons en de knoflook toe. Laat nog 5 minuten aanbakken.
  5. Overgiet met de wijn en de porto. Breng aan de kook en laat inkoken tot de helft.
  6. Voeg de stukken kip terug toe aan de pan, samen met de fond, de tijm en de laurier.
  7. Dek de pan goed af met bakpapier en een deksel. Zet nog 45 minuten in een op 160 °C voorverwarmde oven.
  8. Werk af met de tuinkers en fijngesneden rauwe peultjes.