De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Consommé van wilde paddenstoelen met bladerdeegdeksel

Ingrediënten

  • 1 1⁄2 liters gevogeltebouillon (kant en klaar)
  • 200 gram gedroogd eekhorentjesbrood
  • 1 teentje knoflook (fijngesneden)
  • 250 gram verse bospaddenstoelen (in dunne plakjes)
  • zwarte peper
  • zout
  • 1 scheutje citroensap
  • 1 pak vers bladerdeeg
  • 2  eierdooiers

Instructies

  1. Breng de gevogeltebouillon aan de kook met de gedroogde paddenstoelen en de knoflook. Laat 20 minuten pruttelen en zeef daarna de bouillon.
  2. Breng ze opnieuw aan de kook en voeg de verse bospaddenstoelen toe.
  3. Breng op smaak met wat zwarte peper, zout en citroensap.
  4. Haal na 5 minuten van het vuur en laat volledig afkoelen.
  5. Verdeel over 6 vuurvaste potjes.
  6. Steek rondjes uit het bladerdeeg (iets groter dan de doorsnede van de potjes). Leg ze bovenop de potjes en druk goed vast aan de randen.
  7. Bestrijk met losgeklopte eierdooier en zet 20 minuten in een op 200 °C voorverwarmde oven.