De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Chimichurri

Ingrediënten

  • 3 teentjes knoflook (heel fijngehakt)
  • 1  rode ui (heel fijngehakt)
  • 1  rode peper (zaadjes verwijderd en heel fijngehakt)
  • 1⁄2  bussel peterselie (heel fijngehakt)
  • 1  zoete puntpaprika (zaadlijsten verwijderd en heel fijngehakt)
  • 1⁄2  bussel oregano (heel fijngehakt)
  • 4 eetlepels rodewijnazijn
  • 7 eetlepels filippo berio olijfolie
  • zwarte peper van de molen
  • fleur de sel

Instructies

  1. Doe de knoflook, ui, peper en paprika, peterselie en oregano in een schaaltje.
  2. Voeg de rodewijnazijn en de olijfolie toe.
  3. Meng alles goed onder elkaar en breng op smaak met peper en zout.
  4. Maak een dag op voorhand zodat de smaken goed kunnen trekken.
  5. Laat voor gebruik op kamertemperatuur komen.
  6. 3 dagen afgedekt te bewaren in de koelkast.