De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Cheesecake met speculaasbodem

Ingrediënten

  • 250 gram speculaaskoekjes
  • 70 gram boter
  • 455 gram volle philadelphia-kaas
  • 150 gram suiker
  • 5 theelepels citroensap
  • een paar druppels vanille-extract
  • 1 snufje zout
  • 340 gram volle room
  • enkele physaliskersen of partjes mandarijn

Instructies

  1. Doe de koekjes in een plastic diepvrieszak en rol erover met een deegroller, totdat de koekjes volledig verkruimeld zijn.
  2. Smelt de boter en meng met de koekjes.
  3. Beboter een springvorm en leg op de bodem een uitgeknipt rondje bakpapier dat net past.
  4. Druk hierin de koekjes goed aan. Laat de vorm minstens een half uur opstijven in de koelkast.
  5. Doe de Philadelphia-kaas in een kom met de suiker, het citroensap, het vanille-extract en het zout. Mix tot een zachte massa.
  6. Voeg de room toe en klop opnieuw tot je een stevige massa krijgt.
  7. Schep op de koekjeskorst en strijk de bovenkant glad.
  8. Zet minstens 6 uur in de koelkast. Ga met een scherp mes langs de zijkant van de taart zodat ze loskomt van de vorm.
  9. Open nu de springvorm en schep de taart voorzichtig op een taartvorm. Werk af met het fruit.