De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Bloemkoolpizza met frisse lentegroenten

Ingrediënten

  • 1  bloemkool
  • 50 gram geraspte parmezaan
  • 1  ei
  • 1 eetlepel amandelpoeder
  • peper en zout
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 snufje cayennepeper
  • enkele eetlepels tomatensaus (kant-en-klaar)
  • een paar plakjes courgette
  • dunne groene asperges
  • basilicum

Instructies

  1. Maal de bloemkool fijn in de keukenrobot. Schep in een kom en zet deze vier minuten in de microgolfoven. Laat helemaal afkoelen in een vergiet.
  2. Meng met de parmezaan, het ei, het amandelpoeder, peper, zout, tijm en cayennepeper. Schep op een vel bakpapier (leg deze op een bakplaat). Vorm er een pizzabodem van. Leg hierop opnieuw een vel bakpapier.
  3. Zet 8 minuten in een op 200 °C voorverwarmde oven.
  4. Beleg de pizza met een beetje tomatensaus, plakjes courgette en groene aspergepunten.
  5. Zet nog 3 à 4 minuten in de oven en werk af dunne met verse basilicum, peper en zout.