De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Bloemkool nuggets met kaasdip

Ingrediënten

  • 1  bloemkool
  • 250 gram maïszetmeel
  • 250 gram bloem
  • 1 deciliter pils (ijskoud)
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • grof zout
  • 250 gram philadelphia-kaas (235 g)
  • zure room (1 potje, 20 cl)
  • 4 eetlepels parmezaan (geraspt)
  • zwarte peper
  • frituurolie

Instructies

  1. Snij de bloemkool in roosjes en stoom deze gedurende 3 minuten.
  2. Meng het maïszetmeel met de bloem en voeg beetje bij beetje het bier toe, totdat je een mooi beslag hebt. Breng op smaak met paprikapoeder.
  3. Wentel de bloemkoolroosjes door het beslag en frituur in kleine porties goudbruin op 180 °C.
  4. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi naar smaak met grof zout.
  5. Meng de Philadelphiakaas met de zure room en de parmezaan tot een crèmig mengsel. Voeg wat zwarte peper toe.
  6. Serveer als dip bij de bloemkool nuggets.