De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Bananencake met pindakaas

Ingrediënten

  • 250 gram pindakaas
  • 2  rijpe bananen (geplet)
  • 80 gram esdoornsiroop
  • 1  ei
  • olijfolie
  • 1 theelepel bicarbonaat
  • _______________________
  • voor het glazuur:
  • 1 blik kokosroom (1 nacht in de koelkast)
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 2 eetlepels esdoornsiroop of agavesiroop (of honing)

Instructies

  1. Meng de pindakaas met de bananen, de esdoornsiroop, het ei en de bicarbonaat tot een glad mengsel.
  2. Vet een cakevorm in met olie en bekleed met bakpapier. Schep het mengsel hierin en zet ± 30 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven. Laat afkoelen in de vorm.
  3. Maak het glazuur. Schep de dikke room uit het blik kokosroom (mocht er nog waterachtige vloeistof inzitten: gebruik dit niet!) en mix in een keukenrobot met de pindakaas en de esdoornsiroop tot een luchtige massa.
  4. Haal de cake uit de vorm. Schep het glazuur bovenop de cake. Snij in plakken.