De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Bagelburgers met zalm

Ingrediënten

  • 4  bagels (om thuis af te bakken)
  • 4  zalmfilet (in plakken van 2 à 3 cm dik gesneden )
  • arachideolie
  • 1⁄2  ijsbergsla (fijngesneden)
  • 4 eetlepels tartaarsaus (kant-en-klaar)
  • waterkers
  • luzenescheujes
  • 1 bosje lente-uitjes (, in ringen gesneden )
  • peper en zout

Instructies

  1. Snij de bagels doormidden en leg ze met de snijkant naar beneden in een hete pan, totdat ze mooi beginnen te toasten. Hou apart.
  2. Bak de plakken zalmfilet in arachideolie tot ze krokant en sappig zijn. Breng goed op smaak met peper en zout.
  3. Maak de bagelburgers: Beleg de onderste helften telkens met ijsbergsla. Leg daarop de zalm en een dikke eetlepel tartaarsaus. Werk af met waterkers, luzerne en lente-uitjes. Dek af met de bovenste helft van de bagels.
  4. Serveer meteen.