De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Asperges met zalmhaasje en hollandaisesaus

Ingrediënten

  • 500 gram witte asperges
  • 800 gram zalmhaasje
  • olijfolie
  • 210 milliliters delisauce hollandaisesaus
  • bieslook (fijngesnipperd)
  • peper en zout

Instructies

  1. Schil de asperges. Breek het houterige ‘kontje’ af.
  2. Leg de geschilde asperges in lichtgezouten koud water. Breng aan de kook. Laat even koken. Haal de pan van het vuur. Laat de asperges 15 minuten in het water rusten, tot ze gaar zijn.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  4. Verhit een scheutje olijfolie in een pan (geschikt voor de oven). Bak het zalmhaasje kort aan. Plaats de pan gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Verwarm de hollandaisesaus voorzichtig in een pannetje maar zorg dat ze niet kookt!
  6. Verdeel de asperges over de borden. Lepel de saus over de asperges. Serveer de zalm erbij. Werk af met de peterselie.