De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Arancini met pesto

Ingrediënten

  • olijfolie + extra
  • 1  ui, fijngesnipperd
  • 250 gram risottorijst
  • 1 deciliter witte wijn
  • 6 deciliters groentebouillon
  • 140 gram rana groene pestosaus
  • 3 eetlepels parmezaanse kaas
  • 3  tomaten
  • 1  ei
  • 240 gram paneermeel
  • plantaardige frituurolie
  • peper en zout

Instructies

  1. Verhit een scheut olijfolie in een kookpot en stoof hierin de fijngesnipperde ui.
  2. Voeg de risottorijst toe en laat meebakken.
  3. Giet de witte wijn bij de rijst en roer tot deze is opgenomen.
  4. Voeg de groentebouillon beetje bij beetje toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal tot de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
  5. Laat de rijst volledig afkoelen.
  6. Doe de rijst in een kom samen met 100 g pesto, 3 eetlepels parmezaanse kaas en 1 eetlepel olijfolie. Meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Snij de tomaten in stukjes en voeg toe.
  8. Klop het ei los en voeg toe. Roer goed.
  9. Meng het paneermeel eronder.
  10. Maak kleine balletjes en laat ze 1 uur rusten in een schaal.
  11. Vul een pan voor de helft met plantaardige frituurolie en verhit deze op middelhoog vuur.
  12. Bak de balletjes gedurende 2 à 3 minuten.
  13. Laat uitlekken en serveer met de rest van de pesto.