De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Andijvie-pastasalade

Ingrediënten

  • 500 gram de cecco penne
  • 1  andijvie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 5 eetlepels groene pesto
  • 100 gram walnoten, ongezouten (grofgehakt)
  • 200 gram alvo kippenreepjes
  • peper en zout
  • 100 gram vache bleue gratin mix
  • rochefort echte boter, ongezouten

Instructies

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzigingen op de verpakking.
  2. Verwarm de oven voor op 225 °C.
  3. Ontdoe de andijvie van de buitenste bladeren en stronk. Snij vervolgens de krop in de lengte in vieren. Was de andijvie in koud water en laat goed uitlekken. Snij de andijvie in reepjes.
  4. Verhit de olijfolie in een pan en laat de andijvie gedurende 3 minuten smoren.
  5. Roer de pesto door de andijvie. Schep ook de walnoten en de kippenreepjes eronder.
  6. Kruid met peper en zout.
  7. Vet een ovenschotel in.
  8. Schep de pasta en de andijvie - laag om laag - in de ovenschotel. Eindig met een laag pasta.
  9. Bestrooi met de gemalen kaas.
  10. Zet gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven.