De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Amandeltaartjes met peer

Ingrediënten

  • 120 gram amandelpoeder
  • 100 gram amandelschilfers
  • 2  eiwitten
  • 50 gram rietsuiker
  • 1  grote peer
  • ahornsiroop
  • 3 eetlepels griekse yoghurt
  • verse tijm
  • geraspte citroenschil

Instructies

  1. Meng het amandelpoeder met de amandelschilfers, de eiwitten en de rietsuiker tot een stevig deegje.
  2. Verdeel in vier stukken.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de stukken daarop. Druk ze plat, in een rondje van ± 10 cm.
  4. Snij de peer in de lengte doormidden. Snij elke helft nogmaals doormidden, zodat je vier kwartjes peer hebt. Snij elk kwartje in reepjes. Leg deze in waaiervorm op de taartjes. Bedruppel met ahornsiroop en zet 15 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven.
  5. Laat afkoelen en serveer met een lepel Griekse yoghurt, tijm en citroenschil.