De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Amandelkoekjes

Ingrediënten

  • 225 gram ongezouten boter
  • 270 gram bloem (gezeefd)
  • 100 gram gemalen amandelen
  • 200 gram fijne suiker
  • amandelschilfers (1 kopje)

Instructies

  1. Meng de boter met de bloem, de gemalen amandelen en de helft van de suiker. Kneed tot een bal. Zet 30 minuten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  3. Verdeel het deeg in balletjes en kneed deze tot halve maantjes. Leg ze naast elkaar op een licht beboterde bakplaat. Bestrooi met de amandelschilfers en zet 20 à 25 minuten in de oven.
  4. Bestrooi met de rest van de suiker als de koekjes nog heet zijn.