De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Aardbeien met rabarber

Ingrediënten

  • 1⁄2 kilogram rabarber
  • 100 gram griessuiker
  • 1  citroen
  • 1 eetlepel grenadinesiroop
  • 1  vanillestok
  • 1⁄2 kilogram aardbeien
  • 1 bosje verse munt

Instructies

  1. Schil de rabarber en versnijd de stengels in stukjes van 3 cm lang.
  2. Plons de stukjes rabarber gedurende een halve minuut in kokend water.
  3. Giet de rabarber af en laat uitlekken.
  4. Doe de rabarber in een potje. Voeg de griessuiker, het sap van een citroen en een doormidden gesneden vanillestok toe. Overgiet met water tot de rabarber onderstaat.
  5. Breng aan de kook en laat 20 minuten sudderen zonder deksel.
  6. Schep de rabarber uit het sop en laat afkoelen.
  7. Giet de grenadinesiroop bij het kookvocht. Laat inkoken tot er nog maar de helft overblijft. Vis de vanille uit de saus en laat afkoelen.
  8. Maak de aardbeien schoon en snijd ze in grove stukken.
  9. Leg de rabarber op de borden. Schik de aarbeien erbij. Giet er het sausje omheen en werk af met fijngehakte verse munt.
  10. Tip: een paar verse frambozen mogen er ook nog bij.

Serveer de juiste wijn!

Bij dit recept serveer je b.v. deze wijn(-en):

Comte de Bredimus brut

bubbles,
Luxemburg