De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Aardappelschotel met cantharellen en spek

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 1⁄4 bosje peterselie
  • 1 deciliter droge witte wijn
  • 1 deciliter kippenbouillon
  • 2  sjalotten
  • 1  rode ui
  • 1 teentje look
  • 150 gram verse cantharellen
  • 200 gram gezouten spekblokjes
  • 50 gram boter
  • 30 gram boter
  • 1 snufje peper van de molen en zout

Instructies

  1. Was de aardappelen en kook ze beetgaar in gezouten water. Verwijder de pel en snij ze in plakjes van 1 centimeter. Bak ze goudgeel in 50 gram boter.
  2. Was, droog en hak de peterselie fijn en meng met witte wijn en bouillon.
  3. Schik de aardappelen in een ovenschaal. Begiet met witte wijn, bouillon en peterselie en laat samen trekken.
  4. Reinig de sjalotten, rode ui en look en snij in kleine blokjes.
  5. Reinig en borstel de cantharellen en halveer de grote exemplaren. Kleur de spekblokjes langzaam in de rest van de boter, voeg de cantharellen toe en laat ze even meebakken. Strooi er sjalotten, rode ui en look over en bak even mee. Kruid met peper en eventueel zout en roer goed om.
  6. Bedek de aardappelen met het mengsel van spekblokjes en cantharellen. Dek af met aluminiumfolie en gaar in de oven (15 minuten bij 160 °C). Dien onmiddellijk op. Smakelijk!

Serveer de juiste wijn!

Bij dit recept serveer je b.v. deze wijn(-en):

Domaine la Manarine 2012, Côtes du Rhône

Rood,
Frankrijk, Côtes du Rhône