De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Aardappelpuree met pesto en groene erwtjes

Ingrediënten

  • 1 kilogram bloemige aardappelen
  • zout
  • een grote bos basilicum
  • een flinke scheut olijfolie
  • 4 eetlepels geraspte parmezaan
  • 1 eetlepel geroosterde pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • zwarte peper
  • 2  kopjes erwten, geblancheerd

Instructies

  1. Kook de aardappelen in licht gezouten water.
  2. Maak intussen de pesto. Mix hiervoor de basilicum met de olijfolie, de parmezaan, de pijnboompitjes en de pijnboompitten. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een pureestamper.
  4. Voeg geen boter of melk toe, maar de pesto. Roer goed. Voeg dan de erwten toe en meng opnieuw.