De lekkerste recepten van Alvo!

Asperges, slasoorten, snijboontjes, tomaten, courgettes,... ideaal voor lekkere gerechten en slaatjes met een frisse toets. Laat je inspireren door de voordelige seizoensgerechten van Alvo.

Aïoli met saffraan

Ingrediënten

  • 2  eierdooiers
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 teentje knoflook (fijngesneden)
  • 1  potje saffraanpoeder
  • peper en zout
  • 2 1⁄2 deciliters olijfolie (of arachideolie)
  • 2 eetlepels citroensap

Instructies

  1. Klop de dooiers met de mosterd, de knoflook, de saffraan, peper en zout tot een homogeen mengsel.
  2. Voeg beetje bij beetje, al kloppend, de olijfolie toe. Breng op smaak met citroensap.
  3. Tip: aïoli is heel lekker als dip bij rauwe groentjes, gegrilde vis of gewoon met gegrild brood.