Gazpacho van paprika en tomaat
Voorgerecht
< 30 min
Eenvoudig
Ingrediƫnten
-
500 g tomaten
-
1 1⁄2 rode paprika
-
1 citroen
-
1 1⁄2 hnk wit toastbrood
-
3 T olijfolie
-
1 T wijnazijn
-
1 clv look
-
enkele druppels tabasco
-
enkele blaadjes koriander
-
peper en zout
Instructies
-
Was de tomaten en leg ze in kokend water. Verwijder de schil als deze los komt. Snij de tomaten in 4.
-
Was de paprika's. Dompel ze gedurende 5 minuten in kokend water. Pel ze, verwijder de zaadjes en snij in kleine stukjes.
-
Verwijder de korst rond het toastbrood en snij het brood in reepjes.
-
Pel de look.
-
Doe de tomaten, de paprikastukjes en het brood in een kom samen met de olijfolie, wijnazijn, look en tabasco. Mix het geheel. Breng op smaak met peper en zout.
-
Doe de met soep gevulde glazen in de koelkast. Dien goed gekoeld op afgewerkt met een blaadje koriander.