Les meilleures recettes de Alvo!

Asperges, laitues, haricots verts, tomates, courgettes, ... idéal pour des plats savoureux et des salades avec une touche de fraîcheur. Soyez inspiré par les plats saisonniers favorables d'Alvo.

Paupiettes de veau en tortue

Ingrédients

  • 8  petites paupiettes de veau (ou 4 grandes paupiettes de veau)
  • 1  oignon
  • 1 gousse d'ail
  • 1 cuillère à soupe de farine
  • 4 décilitres de bouillon de volaille de qualité
  • 3  tomates
  • 1 cuillère à soupe de concentré de tomates
  • 1  branche de thym
  • 0.5  morceau de sucre
  • 250 grammes de champignons blancs
  • 20  olives noires dénoyautées
  • 1  cornichon aigre-doux de taille moyenne
  • 2 cuillères à soupe d'estragon ciselé
  • 2 cuillères à soupe de basilic ciselé
  • 2 centilitres de madère
  • 2 noix de beurre
  • 1 tiret d'huile d'olive
  • poivre et sel

Instructions

  1. Hak de ui en de knoflook fijn en laat gedurende 5 minuten in een beetje boter zacht aanfruiten zonder kleuren.
  2. Voeg de bloem toe, roer en laat nog 2 minuten zacht doorbakken. Giet dan de gevogeltebouillon in de pot. Breng al roerend aan de kook.
  3. Voeg de grof gesneden tomaten, de geconcentreerde tomatenpuree, suiker, tijm en laurier toe. Zet het deksel op de pot en laat de saus een half uurtje zachtjes koken.
  4. Laat de blinde vinken in een mengsel van boter en olijfolie langs alle kanten mooi bruin kleuren. Daarna zetten we het vuur lager en doen we het deksel op de kookpot. Laat de blinde vinken gedurende 20 minuten zacht gaar worden. Draai het vlees regelmatig om.
  5. Maak de champignons schoon en snijd ze in schijfjes. Bak de paddenstoelen in een scheut olijfolie op zeer hoog vuur gedurende 2 minuten. Roer goed tijdens het bakken. Zet de paddenstoelen apart.
  6. Snijd de olijven in schijfjes en de augurk in piepkleine blokjes.
  7. Zet de staafmixer in de saus. Zeef daarna de tomatensaus.
  8. Schep de vinken even uit de pot. Giet het braadvet weg. Giet de tomatensaus in de pan die dus gediend heeft voor de vinken. Voeg de paddenstoelen, olijven en augurk toe. Laat 5 minuten pruttelen. Voeg dan de Madeira, de dragon en de basilicum toe. Meng even en laat niet meer koken. Wacht 2 minuten en serveer.
  9. Tip: Hier hoort een heerlijke verse aardappelpuree bij.

Servez le vin idéal !

Conseil vin pour cette recette:

Laudum Nature Tempranillo 2014 – bio -

Rouge,
Espagne